Pentujen syntyminen

Karulle on tehty pentulaatikko rauhalliseen paikkaan työhuoneen viereen, näin voimme olla koko ajan lähellä Karua ja pentuja. Karu on saanut meiltä erityisen paljon hoitoa ja hellyyttä. Se on ollut lopputiineysajan enimmäkseen sisällä ja saanut rauhassa tutustua pentulaatikkoon.

Karu synnyttää pennut päivälleen laskettuna aikana eli 63 päivää astutuksesta. Päivällä Karu pyrkii ulos vähän väliä ja ulkona se yrittää etsiä rauhallista piilopaikkaa synnytykselle. Otamme lenkille mukaan puhtaita pyyhkeitä siltä varalta, että ensimmäinen pentu syntyisi ulos. Hengitys on välillä pinnallista, Karu vikisee ja läähättää. Olo muuttuu rauhattomaksi ja petaaminen alkaa. Puoli tuntia ennen ensimmäisen pennun syntymää pentuvedet tulevat, Karu tärisee ja kyyristelee selkää. Kun synnytys alkaa, se etenee rauhalliseen tahtiin. Toisen pennun syntymää joudutaan odottamaan neljä ja puoli tuntia. Siinä ehtii jo miettiä kauhuskenaarioita. Juoksutamme Karua portaissa ja lopulta se auttaa. Kaksi seuraavaa pentua tulevat melko nopeasti. Neljättä pentua pitää meidän virotella apuna, mutta muuten väsynyt Karu osaa huolehtia pennuista heti jokaisen synnyttyä, nuolee pennut puhtaiksi ja syö myös istukat. Neljä pentua syntyy kuuden tunnin kuluessa. Kukin pentu hakeutuu heti nisälle ja alkaa imeä maitoa. Elämä näyttää lähtevän hyvin käyntiin.

Jäämme odottamaan viidennen pennun syntymää, koska ultrassa lääkäri näki 5+ pentua eikä Karu ole vielä rauhoittunut neljännen pennun synnyttyä. Viidettä pentua ei kuitenkaan ala kuulua, vaikka aikaa on kulunut jo yli kolme tuntia. Soitamme päivystävälle eläinlääkärille, koska kello on kolme yöllä. Suositus on mennä tarkastamaan tilanne. Kuudelta Karu pääsee röntgeniin ja selviää, että kohtu on tyhjä. Karu palaa kotiin pentujen luo, joista vara-mamma on huolehtinut sillä välin. Seuraavan mahdollisen pentueen kohdalla aiomme mennä tiineysröntgeniin ENNEN synnytystä, jotta tiedämme tulevien pentujen määrän varmemmin ennen synnytystä.